12 september 2014

Afghanistan på Internationella torget: Följ med Azada Najafi på en resa!

Lilla Scenen: Lördag 27 september kl. 12.30–12.55

Följ med Azada Najafi till Afghanistan!

Få konflikter i världen har engagerat så många människor i Sverige som Afghanistan. Rörelsen mot på 1980-talet för ett Afghanistan utan rysk ockupation engagerade tiotusentals. Senare har Sverige bidragit till den internationella militära styrkan ISAF i det fortsatta kriget. Detta har också debatterats. Svenska Afghanistankommittén har deltagit på Internationella torget sedan 2002. I år tar kommittén ett intressant grepp när de bjuder in till bildvisning på Lilla Scenen. Följ helt enkelt med på en högst privat resa till släktingar och vänner i Afghanistan med Azada Najafi! 





Azada Najafi är en ung kvinna boende i Göteborg med rötter i Afghanistan. Hon delar med sig av sina upplevelser från besök i Afghanistan då hon träffat släktingar och vänner. Titta in i den vanliga afghanens värld, kika i fotoalbum och förstå mer om  landet genom Azadas personliga berättelse. 
Moderator: Harald Holst
Arrangör: Svenska Afghanistankommittén


SAK möter ni på torget i monter H03:17.
Mer information här: www.sak.se









Mer om Afghanistan på Internationella torget:

STORA SCENEN, INTERNATIONELLA TORGET, FREDAG
10:00 – 10:20
Fred och utveckling i AfghanistanOm den fortsatta utvecklingen i Afghanistan. Vad bidrar till utveckling och vad bidrar till fred och konfliktlösning?Arr: Svenska AfghanistankommittéMedverkande: Christoffer Burnett-Cargill, generalsekreterare Svenska freds och skiljedomsföreningen samt Andreas Stefansson, Chef för enheten för biståndssamordning  Svenska Afghanistankommittén
Moderator:  Hans Abrahamsson 
STORA SCENEN, INTERNATIONELLA TORGET, SÖNDAG
09:15 – 10:00
Frukostseminarium – Vid makten i AfghanistanEfter valet i Afghanistan ska nya makthavare ta plats i presidentpalatset i Kabul. Det är från huvudstaden centralmakten utgår men mycket bestäms också lokalt. Vilka har den egentliga makten i Afghanistan lokalt, nationellt, regionalt och internationellt och hur framtiden ut? Vi bjuder på Afghansk frukost!
Arr: Svenska Afghanistankommittén
Medverkande: Andreas Stefansson, Chef för enheten för biståndssamordning,  SAK,  Helene Lackenbauer, FOI
Moderator: Lotta Hedström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar