10 augusti 2015

Lilla scenen 2015 program för fyra dagar

Program Lilla Scenen torsdag 24 september



9.10  Om världens modigaste kvinnor
Presentation och film med Alice Andrews, Helena Hermansson och Lovisa Grönlund: Kvinna till Kvinnas frivilliga informatörer. Vi bjuder på te!

10.00 Vårvinter – i en stad vid havet
Fotograf Erik Centerwall om årstider.
Arr Svenska Fotografers Förbund 

10.30 Framtidens lärande: One Sweden
One Sweden är ett nätverk av svenska organisationer med det gemensamma målet att ta tillvara på och utveckla kraften och potentialen hos unga och att
skapa möten och dialog mellan olika samhällsgrupper, för ett mer demokratiskt, inkluderande och ekonomiskt framgångsrikt Sverige. Moderator: Bodor Alhashmi
Arr Folkhögskolornas serviceorganisation

11.00 Tystnad – tagning
Dokumentär om en väg ut ur tystnad, en väg till samtal, ett sätt att ge perspektiv. Vad ser och vad berättar unga palestinier i och runt Betlehem? Vad betyder ockupationen för dem och deras framtid, vilka vägar ser de till en hållbar och rättvis fred?
Gästläraren och dokumentärfilmaren Simon Stanford med elever Diyar University College i Betlehem medverkar.
Arr Svenska Kyrkan

11.30 Mocambique: Kampen om marken
Mark har blivit handelsvara. Hur påverkas lokalbefolkningen? Anabela Lemos, Jordens Vänner i Mocambique, i samtal med Kenneth Hermele, Forum Syd.
Arr Jordens Vänner

12.00 Det nya israeliska köket – en kulinarisk resa i Mellanösterns smältdegel
Ann-Marie Rauer samtalar med Micael Bindefeldt. Bildvisning. 
Micael Bindefeldt signerar efter seminariet sin bok ”Min trädgård är en fest”.
Arr Samfundet Sverige – Israel 

12.30 Dawit, demokratikamp och dagens Eritrea
Författaren Paul Frigyes berättar om sin nya bok och visar bilder.  
Arr Silc

13.00 Kvinnokamp i El Salvador 
Om ett mångårigt projekt för att stödja kvinnor på landsbygden  som kämpar för sina rättigheter. Medverkande Ianthe Holmberg Ordf  Svenska Kvinnors Vänsterförbund. 
Arr Svenska Kvinnors Vänsterförbund

13.30 Uganda: Flyktingar får mark och arbete
Tidningen OmVärldens chefredaktör Erik Halkjaer samtalar med journalisten Ia Wadendal som tillsammans fotografen Åsa Sjöström gjort ett reportage för omvarldenberattar.se om Ugandas flyktingpolitik, där människor på flykt från Sydsudan och Kongo får mark att leva på och arbetstillfällen. Under samtalet visas Åsas bilder och filmer.
Arr Omvärlden

14.00 Belarus: Vår tids litterära hjältar
Hur djupt ned i boktravarna når den statliga kontrollen och vad skriver intressanta samtida författare i Belarus om egentligen? Ett samtal med Ola Wallin, ordförande för Internationella Förläggareföreningens (IPA) Freedom to publish-kommitté,  och Ihar Lohvinau, som tilldelades Internationella Förläggareföreningens (IPA) ”Freedom to Publish”-pris 2014, för sitt arbete till försvar av yttrandefrihet.
Moderator Martin Uggla, Östgruppen. 
Arr PEN Sverige, Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter och Litteraurresan/Belarus. 

14.30 Historisk rättvisa?
Frågan om historisk rättvisa har på olika sätt aktualiserats på senare år med rasbiologisk forskning, koloniala övergrepp och slavhandel.
Göran Collste, professor i etik, diskuterar krav på gottgörelse och förhållandet mellan kolonialism och dagens globala orättvisa.
Arr Linköpings universitet

15.00 Kamp om land, vatten och frihet i Palestina
Bilder och samtal med Anna Wester om situationen för människorna i Jordandalen på Västbanken, beduinerna i Negev/Naqaböknen och om jordbrukare och fiskare i Gaza där människor fortfarande bor i ruiner efter kriget. Om den svåra situationen i Palestina under
ockupation och apartheid, men också om motståndet och kampen för frihet.
Arr Palestinagrupperna

15.30 Livet på flykt från Mali
Al Hader Agazar är en av många Malier som flytt till Burkina Faso. Hur ser livet ut i flyktinglägret, vad saknar han mest och vad gör biståndet för nytta?
Susanna Wasielewski Ahlfors, Sida, visar bilder från sitt besök och berättar.
Arr Sida 

16.00 Gotska sandön
Bildvisning med Birger Svanteson. 
Arr Svenska Fotografers Förbund

16.30 Taiwanesisk ankodil tar priset
”Vi vet att du bor hos ankorna. Ta med dem till bron i morgon och träna dykning. Vi väntar därunder med vidöppna gap.” Så säger krokodilerna hotfullt till Guji-Guji i boken med samma namn. Taiwanesiske bilderboksskaparen Chih-Yuan Chens roliga och underfundiga berättelse om en ”ankodil” belönas med årets Peter Pan-pris (Förslag tid).
Arr IBBY Sverige

17.00 
Glöm aldrig Pela och Fadime: Om bortförda barn och tvångsäktenskap
Flera elever saknas efter sommarlovet. Vad har hänt? Hur kan vi hjälpa barnen hem igen? GAPF presenterar resultatet av projektet Bortförda barn med bilder.
Arr Riksorganisationen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime).

17.30 Författarpuls Belarus
Litteraturen i Europas mitt söker nya vägar. 

Översättare och författare i ett samtal med Dmitri Plax.
Ihar Lohvinau, som tilldelades Internationella Förläggareföreningens (IPA) 'Freedom to Publish'-pris 2014, deltar. 
Bildvisning från Litteraturresan. 
Vi bjuder på dryck & snacks.
Arrangör  Litteraturresan/Belarus med flera.

Torsdag öppet till kl. 18.00


Program Lilla Scenen fredag 25 september

9.15 Island i deckarens filmvärld
Árni Þórarinsson är en av Islands mest välkända författare. Han är en av dem som startade Reykjavik Film Festival, har suttit i flera internationella filmjurys och hans förra bok i Sverige (Häxans tid) filmatiserades av SVT. Här berättar han om sina böcker och engagemang för film. Inte minst diskuterar han hur han begett sig till avlägsna trakter för att undersöka brottets inverkan på isolerade invånare.
Arr Icelandic Literature Center, Bazar förlag och Internationella torget
Vi bjuder på morgonkaffe!

10.00 Eget snus. 
En berättelse med fotograf Per Englund
Arr Svenska Fotografers Förbund

10.30 Feministisk utrikespolitik
Feministisk utrikespolitik med fokus på Resolution 1325, Kvinnor, fred och säkerhet. Målet för regeringens feministiska utrikespolitik är att motverka diskriminering av kvinnor, förbättra kvinnors villkor och bidra till fred och utveckling. Kan vi nu se fram emot ett förstärkt arbete utifrån Resolution 1325? Resolutionen antogs av FN för 15 år sedan. I den krävs bland annat kvinnors fulla delaktighet i allt beslutsfattande, inte minst vid förhandlingsbordet. Maj-Britt Theorin, f.d nedrustningsambassadör, fredsaktivist och Birgitta Rang, styrelseledamot medverkar.
Arr Operation 1325

11.00 
Ett år i en utländsk agents liv
Institutet för Regional Press i S.t Petersburg införlivades i november 2014 i det ryska justitieministeriets beryktade register över ”utländska agenter”. Institutets chef Anna Sjarogradskaja ger oss hela historien. Moderator Jon Fridholm. Språk: Engelska
Arr Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter.

11.30 Levnadslön via Fairtrade eller fackliga avtal? 
Vad är bäst för att minska fattigdomen? Till film, bild och ord sätts odlarnas bästa i fokus. Magdalena Streijffert, Generalsekreterare Fairtrade Sverige och Tobias Baudin, LO:s förste vice ordförande ger sin syn. 
Arr. Union to Union

12.00 I Indien begår en bonde självmord var 30:e minut. Varför? 
Sedan 1990-talet har mer än 300 000 indiska bönder tagit sina liv. Parul Sharma, ordförande FIAN Sverige och Ravi Kumar, ordförande FIAN Andhra Pradesh berättar om bakgrunden till, och konsekvenserna av, problemet.
Arr Foodfirst Information and Action Network, FIAN.

12.30 Krossade stereotyper i Afghanistan
”Min tid utomlands har krossat stereotyp efter stereotyp”. Linda Nyström berättar och visar bilder. Hon ingår i programmet Sida Alumni med studenter med kunskap om utvecklingsfrågor och svenskt bistånd. Hon har gjort praktik i Afghanistan, uppsats i Botswana, bott i Mexiko och även rest i Indien, Guatemala och Sydafrika.
Arr Sida Alumni

13.00 Ungern: I poesins fotspår med bilder
I fotspåren av en vacker poesi. Miklós Radnótis (1909–1944) liv är ett avtryck av Ungerns moderna historia. I hans vittnesmål spänns en sträng om vad mänskliga rättigheter ytterst handlar om. Medverkande: Poeten Marie Lundquist och fotografen Maria Söderberg, som visar bilder från Ungern. 
Arr Union to Union och Litteraturresan/Belarus. 

13.30 NATO – maktpolitik som ökar risken för krig
Nato är en militär allians med kärnvapen som en hörnsten. Vi ställer denna maktpolitik mot icke-våldslösningar och diskuterar en gemensam säkerhet. Gunnar Westberg, prof. och tidigare president i Internationella Läkarrörelsen mot kärnvapen i ett samtal med Karin Utas Carlsson som arbetar med utbildning i konflikters dynamik och hantering
Arr Yrkesgrupperna mot Kärnvapen och för Fred

14.00 Feministisk utrikespolitik – vad är det?
Jämställdhet mellan män och kvinnor är grundläggande i arbetet för mänskliga rättigheter.
Kansliråd Gerd Johnsson-Latham, UD, berättar om Sveriges feministiska utrikespolitik.
Arr Utrikesdepartementet



14.30 Rasbiologi i Lappland: Hur gör man för att rädda ett folk?
Maja Hagerman och Claes Gabrielson visar bilder och berättar om sitt arbete med filmen ”Hur gör man för att rädda ett folk?”. Deras film är en berättelsen om svenska rasbiologers arbete i Lappland och Rasbiologiska institutets kopplingar till Nazityskland. Maja Hagerman har skrivit den första biografin över Herman Lundborg, vars studier av bland annat samer nådde långt utanför Sveriges gränser.
Arr Internationella torget

15.00 Adam Zagajewski: I andras skönhet
På en hänförande prosa skildrar en av Europas ledande poeter sin väg fram till språkets, musikens och filosofins innersta rum. Vägen dit är både vindlande och knackig, leds via studentåren i Krakow och kommunistregimens tilltagande och nyckfulla övergrepp på den fria tanken. Adam Zagajewskis egen resa blir till en skildring av ett Europa som fastnat i ett politiskt dödläge. I ett samtal om sin senaste bok ”I andras skönhet” med översättaren Anders Bodegård. 
Arr Internationella torget

15.30 Al-Hakawati – Historieberättaren
Flyktingar från Syrien har bidragit med sagor och berättelser i denna föreställning som är en del av projektet ”al-Hakawati”. Syftet är att bevara och förmedla en del av Syriens mångtusenåriga kulturarv.  Medverkar gör Peter Hagberg, Fabula Storytelling, och Ahmed Alaydi, Hakaya berättarnätverk. Inledning av Marianne Boqvist, projektledare Kulturarv utan Gränser. Språk: Svenska och arabiska.
Arr 
Kulturarv utan Gränser

16.00 Hur kan kvinnorna öka sitt inflytande i EU? 
Europeiska unionens grundlag förespråkar jämställdhet. Hur kan kvinnorna öka sitt inflytande? En ny bok ”Kvinnornas EU” diskuterar kvinnors inflytande i Europeiska unionen. Jytte Guteland, ledamot av Europaparlamentet (S) och Maj-Inger Klingvall. ambassadör, ger tips på hur man strategiskt kan driva fram bättre beslut som ökar jämställdhet och inflytande i EU-frågor. 
Medverkande: Maj-Inger Klingvall, ambassadör, Jytte Guteland, EU-parlamentariker och Alexandrina Satnaianu, EIGE (EUs Jämställdhetsinstitut) i Vilnius.
Arr. Svenska Kvinnors Europanätverk, SKEN, och Gidlunds förlag.

16.30 Hur ska rekryteringen till IS stoppas?
Islamska statens framfart har skakat om världen. Deras extremism utgör ett starkt hot mot samhället och demokratins fundament. Marcus Gustavsson samtalar med Mona Sahlin, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism, om olika vägar bort från våld och krig.
Arr Vision Göteborg

17.00 Krig och Gud: Poesi från Belarus
I belarusiske Dmitrij Strotsevs poetiska kraftfält får varje stoftkorn ett bergs dimensioner och tyngd.
Det hastiga ljuset hejdas inför ögonen på den bergtagna läsaren och evigheten dansar sin stillsamma dans. En poesi som huvudsakligen kretsar kring temana: krig och fred, gudssamtal samt historien och nuet. Översättaren Dmitri Plax medverkar. Bildvisning. 
Arr Rámus Förlag och Litteraraturresan/Belarus

17.30 Ungersk gulasch: Möt Krisztina Tóth
Översättaren Daniel Gustafsson Pech presenterar författaren Krisztina Tóth. 
I samarbete med Rámus förlag och Bokförlaget Tranan. 
Vi bjuder på en tallrik ungersk gulasch, bröd & dryck.
Efter programmet visas bilder från Ungern tills dess alla tröttnat...

Mässan stänger kl. 19.00 på fredag.


Program Lilla Scenen lördag 26 september

9.30 Vad hände med Strutspojken från Västsahara?
Författaren Monica Zak har besökt flyktinglägren i Västsahara flera gånger och grävt i en märklig historia. Hennes nya ungdomsbok ”Dansa med strutsar” handlar om öken, flykt och återförening. Lena Thunberg, Tidskriften Västsahara, samtalar med författaren som också visar bilder. 
Arr. Afrikagrupperna

10.00 Glöm aldrig Pela och Fadime: Om bortförda barn och tvångsäktenskap
Flera elever saknas efter sommarlovet. Vad har hänt? Hur kan vi hjälpa barnen hem igen? GAPF presenterar resultatet av projektet Bortförda barn med bilder. Flera elever saknas efter sommarlovet. Vad har hänt? Hur kan vi hjälpa barnen hem igen? GAPF presenterar resultatet av projektet Bortförda barn med bilder. Juno Blom och Mikael Thörn, särskild utredare resp. huvudsekreterare i regeringens utredning Nationell strategi mot mäns våld mot kvinnor och hedersrelaterat våld och förtryck deltar.
Arr Riksorganisationen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime).


10.30 Hundra år av kvinnokamp

1915-2015: Hundra år med Internationella kvinnoförbundet för fred och frihet. Lena Backhausen och Anna-Lisa Björneberg, ordf. IKFF Göteborgskretsen, berättar och visar bilder.
Arr. IKFF Göteborgskretsen

11.00 Etiopien: A Walk to Beautiful
En presentation av den prisbelönta dokumentären
”A Walk to Beautiful” om fem förlossningsskadade kvinnor i Etiopien som får hjälp på Fistulasjukhuset. Medverkande: Ianthe Holmberg
Arr. Stiftelsen Fistulasjukhuset

11.30 Västbanken: Vad gör en följeslagare?
Med sin grund i folkrätten och ickevåldets ideologi, vill det Ekumeniska följeslagarprogrammet vara med och dämpa våldet och främja folkrätten i Palestina/Israel. En nyligen hemkommen följeslagare berättar och visar bilder från sitt arbete att skapa fred. Moderator Conny Nylén.
Arr Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel

12.00 Afghanistan: Vägen till ett bättre liv
Barn och kvinnor i Afghanistan lever särskilt hårda liv. Qurban har en funktionsnedsättning, Hans liv tog en ny vändning när han fick hjälp till skolgång av Svenska Afghanistankommittén. Fotografen Malin Hoelstads fotografier visas. Katarina Hellström berättar om deras gemensamma resa i Afghanistan.
Arr Svenska Afghanistankommittén

12.30 Sabelles röda klänning: Om att fly från sitt land
Inte sedan andra världskriget har så många människor befunnit sig på flykt. Nästan fyra miljoner människor har nu tvingats lämna Syrien. Drygt hälften av dem är barn. Möt några av de ungdomar som vet vad det innebär att lämna sitt land. Rädda Barnens psykolog Josefin Michanek i samtal med Alexandra Pascalidou.
Arr Rädda Barnen



13.00 Bara för machomän
Svalorna Latinamerika har via en samarbetsorganisation stöttat produktionen av en filmserie som rör sexuella rättigheter och mänskliga rättigheter i Bolivia. Medverkande Sonia Ampuero, tidigare praktikant för Svalorna Latinamerika i Bolivia. Filmvisning.
Arr Svalorna Latinamerika

13.30 Lasse Berg om vårt inre Afrika
Upptäcktsresande Lasse Berg berättar utifrån Carl Douglas bilder i nya boken ”Vårt inre Afrika” om sina upplevelser och resor i Afrika och hur dessa lade grunden till de älskade Kalahari-böckerna.
Arr Ordfront 
Författaren Vicken Cheterian.





















14.00 Armenien – slakten för hundra år sedan och vad som sedan hände
Ett århundrade av folkmord – förnekelse och konsekvenser idag av slakten på Armenierna 1915. Vicken Cheterian, journalist och lärare i internationella relationer om sin nya bok ”Öppna sår”. I samtal med Kristina Henschen. 
Språk engelska.
Arr Union to Union

14.30 Om den ryska demokratirörelsen 
Putins hänsynslösa framfart i Ukraina leder till höjda försvarsanslag medan den svåra situationen inne i Ryssland ofta förbises. Samtidigt är väl utvecklingen där viktigare för svensk säkerhet än vår militära kapacitet? Martin Uggla, ordförande i Östgruppen, Stig Fredrikson, journalist, författare och Rysslandskännare, diskuterar med moderator
Kristina Henschen, kanslichef Union to Union.
Arr Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter

15.00 ”Mig äger ingen” goes East
”Mig äger ingen” berättar om en uppväxt i Västerås med en alkoholiserad far. Åsa Linderborgs bok blev mycket uppmärksammad när den kom 2007 och nominerades till Augustpriset. Boken har översatts till fem språk och sålts i mer än 500 000 ex. Nu finns den översatt till belarusiska, för första gången översatt till ett språk med kyrilliska bokstäver.
Arr Internationella torget

15.30 Ukrainska toner
Möt pianisten Irina Belkovskaja, operasångarna Irina Moshkova-Paulsen och Nikolaj Gilov och flöjtist Anastasija Bila om musikens kraft för att bibehålla det kulturella arvet. Vi får även en chans att lyssna till deras musik.
Ukrainska Alliansen i Sverige är en paraplyverksamhet för nio olika föreningar i Göteborg, Stockholm, Trelleborg, Blekinge och Gävle. Tetyana Rep berättar och visar bilder. 

Arr Ukrainska Alliansen i Sverige


16.00 Ett universum växer fram i mörkrummet.
Fotograf Ewa Stackelberg visar bilder. I samtal med Donald Boström.
Arr Svenska Fotografers Förbund

16.30 När språket blir ett hinder, är Esperanto en möjlighet
Lars Forsman, rektor för Svenska Esperantoinstitutet, berättar om språket som kan överbygga hinder.
Arr Göteborgs Esperantoförening

17.00 
Svalorna Latinamerika i Peru – då och nu i bilder
Svalorna Latinamerika har haft verksamhet i Peru sedan början av 1960-talet. Mycket har hänt sedan dess men samarbetet med utsatts kvinnor och ungdomar för deras rätt till utbildning, organisering och försörjning kvarstår. Medverkande: Ida-Maja Lindström och Mathilda Bäcklin, tidigare praktikanter för Svalorna Latinamerika i Peru. Bildvisning.
Arr Svalorna Latinamerika





17.30 Juma – Amazonernas folk
Bo Johansson, koordinator för Jordens Vänners Latinamerikaprojekt, visar bilder och filmsekvenser. Arr Jordens Vänner


Mässan stänger 18.00.



Program Lilla Scenen söndag 27 september

9.30 Var slutar ljudet och var börjar poesin?
Vi bjuder på en kopp morgonkaffe och lyssnar till de ungerska poeterna Katalin Ladik och Endre Szkárosi. Presentatör är översättaren Emőke Lipcsey. 
Arr Ungerska Balassiinstitutet.

10.00 Sultans of Alanya – och pågående arbeten.
Följ med på en resa när fotograf Susanne Otterberg berättar och visar bilder. Att resa på olika sätt. Till Alanya (Sultans of Alanya), in i Demenslandet (Ingen reklam längre, tack!) och att göra sin egen inre resa (Domestic Diary). I samtal med Magnus Westerborn.
Arr Svenska Fotografers Förbund.


10.30 Västbanken: Vad gör en följeslagare?
Med sin grund i folkrätten och ickevåldets ideologi, vill det Ekumeniska följeslagarprogrammet vara med och dämpa våldet och främja folkrätten i Palestina/Israel. En nyligen hemkommen följeslagare berättar och visar bilder från sitt arbete att skapa fred. Moderator Conny Nylén.
Arr Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel

11.00  Kvinnokamp i El Salvador 
Om ett mångårigt projekt för att stödja kvinnor på landsbygden  som kämpar för sina rättigheter. Medverkande Ianthe Holmberg Ordf  Svenska Kvinnors Vänsterförbund

11.30 Vattenbrist & avsaltning
Kan avsaltning av havsvatten och ny teknik för att minska vattenförbrukningen lösa Mellanösterns vattenproblem? Hör mer om den israeliska erfarenheten med Uri Peleg, ingenjör, och Jörgen Knudtzon, journalist. 
Arr Samfundet Sverige – Israel

12.00 Mänskliga rättigheter i Indien 
Människorättsjuristen och Indienexperten Parul Sharma berättar om sin nya bok ”Mänskliga rättigheter i Indien”. 
Arr FIAN, Foodfirst Information and Action Network.

12.30 Tystnad – tagning
Dokumentär om en väg ut ur tystnad, en väg till samtal, ett sätt att ge perspektiv. Vad ser och vad berättar unga palestinier i och runt Betlehem? Vad betyder ockupationen för dem och deras framtid, vilka vägar ser de till en hållbar och rättvis fred? Gästläraren och dokumentärfilmaren Simon Stanford med elever Diyar University College i Betlehem medverkar.
Arr Svenska Kyrkan

13.00 "Orbán tar inte ansvar – han sprider skräck". En diskussion.
I och med den pågående flyktingkrisen i Ungern har landets premiärminister Viktor Orbán visat sitt rätta ansikte. Det menar översättaren Daniel Gustafsson Pech i sin inledning. Bilden av Ungern som land och dess människor har många sidor. Vi visar exempel från den senaste tidens händelser – både repressionen från polis och från civilsamhällets insatser.  
Arr Internationella torget

13.30 Mardrömmen i Syrien
Författaren Aron Lund, Syrienkännare och författare till böckerna ”Syrien brinner” och ”Drömmen om Damaskus”, berättar och visar bilder.
Arr Silc

14.00 Krossade stereotyper i Afghanistan
”Min tid utomlands har krossat stereotyp efter stereotyp”. Linda Nyström berättar och visar bilder. Hon ingår i programmet Sida Alumni med studenter med kunskap om utvecklingsfrågor och svenskt bistånd. Hon har gjort praktik i Afghanistan, uppsats i Botswana, bott i Mexiko och även rest i Indien, Guatemala och Sydafrika.
Arr Sida Alumni

14.30 Lega: Om att gå vidare
Anne Sörman, författare och präst i Svenska Kyrkan, berättar om sin senaste bok ”Lega” med bilder från platser som anknyter till ämnet. Den handlar om en fars död, om vardagen som måste gå vidare och om sorgen som också väcker skam. I samtal med Irma Schultz Keller som även deltar med sång.
Arr Alhambra förlag 

15.00 Barentsregionen - vad händer här?
En ny bok ”The Barents Region” sätter fokus på ett område med fyra länder. Vad säger och förenar? Vi inleder med att visa några scener från den uppmärksammade ryska filmen Leviathan (2014). Visar filmen något av den verklighet som människor lever i på Kolahalvön? Hur ser Sveriges engagemang ut i Barentsregionen? 
Medverkande Bernt Viklund och Maria Söderberg, Barents Press Sverige.
Arr Barents Press Sverige

15.30 Mina svarta stjärnor
Ett samtal om en annorlunda historiebok. Utgångspunkten är en skarp kritik mot den gängse historieskrivningen, som får en rasistisk grundton genom sitt traditionella sätt att osynliggörande av svarta människor. Samtal mellan Lionel Thuram och Malin Tengdahl om den nya boken ”Mina svarta stjärnor – från Lucy till Barack Obama”.
Arr Vaktel förlag


16.00 Min europeiska familj
Vetenskapsreportern Karin Bojs om sin släktforskning där hon väver hon samman modern dna-forskning med människans – och sin egen – historia 54 000 år sedan tillbaka i tiden. 
Arr Internationella torget

16.30 All inclusive
Författaren Hans Gunnarsson om sin nya roman i ett samtal med Helena von Zweigbergk. Romanen ”All inclusive” handlar om en värld i miniatyr där allt verkar vara tillåtet, men där efterräkningarna blir svåra.
Arr Internationella torget

Mässan 2015 slutar kl. 17.00.

Om det är finns justeringar eller något annat som behöver uppmärksammas: Skicka bums ett mejl till info@mariafoto.se.  Frågor och information: Maria Söderberg, producent Lilla scenen, Internationella torget, 070 3500555 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar